dimarts, 9 d’agost del 2011

In Hue

Be, despres del periple per les terres del nord i 3 dies sense practicament dormir (entre els comodes trens vietnamites, els gossos cridaners, els galls, la pluja i jo que se que mes) ja anem baixant.

Hem aprofitat la parada a Hue per descansar una mica, fer la bugada i actualitzar el blog, que el teniem descuidadet.

Hue es l'antiga capital de l'imperi Cham (antic Vietnam central), que els francesos van expoliar completament durant la seva ocupacio, i que els americans van bombardejar amb napalm i van destrossar durant la seva estupida guerra.

No se si es perque esta forsa a prop de l'antiga DMZ (DeMilitarized Zone) o que pero de moment es on mes presencia de consequencies i records de la guerra hem trobat (fins hi tot venen plaques de les que portaven al coll els soldats yanquis) i ensenyen alguns tancs que van abatre als americans i als puppet soldiers (soldados marioneta) en referencia a les tropes del vietnam del sud.

Hue m'ha sorpres gratament. Me l'esperava mes destrossada i mes semblant a Hanoi, i la veritat es que te una ciutadella forsa maca (l'antic palau imperial). Tambe hi ha grans parcs (a Hanoi no en vam veure ni un) i es forsa mes espaiosa i tranquila (relativament que segueix sent Vietnam) que Hanoi. L'atravessa el riu "Perfume river" (lo de Perfume suposo que sera ironia...), i per la nit hi ha com unes paradetes tipus fira al costat del riu que li donen cert encant. Aixo si, durant el dia cau foc i estem a 36 graus i 80% d'humitat. Pero per aixo es van inventar les birres...










 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada