diumenge, 28 d’agost del 2011

In Koh Tao



Bé, en realitat ja estic a Mataró, però els últims dies vaig tenir poc temps per actualitzar el blog, i per tant ho faig ara (per cert, què agradable poder recuperar els accents i no semblar un ignorant).

Els últims 3 dies els vam passar a la fantàstica illeta de Koh Tao. Koh Tao és l'illa més petita de les tres que formen l'arxipèleg de Koh Samui (Koh Samui, Koh Phangan i Koh Tao), i només té 24Km2. Aquí es ve a fer submarinisme. Tota la illa està orientada a això i hi ha un fotimer de centres i botigues d'equipament. Aquí està el centre de buceig més gran del món en quant a número de certificats (BAN´s), i l'illa ostenta varis rècords de buceig, entre ells el de ser el lloc del món on certifiquen més Open Waters (més que tot Australia) i de tenir el rècord de bucejadors simultanis al mateix lloc (prop de 800 alhora). Jo vaig bucejar amb EasyDivers, ja que estan just davant del moll dels Ferris de Lomprayah (supercòmode) i juntament amb un altre és on més espanyols hi van.

A l'arribada ens va entrar una mica de cangueli, ja que el paio amb el que haviem contactat per internet (Zigor) i que movia el cotarro del buceig per espanyols a Koh Tao resulta que no ens havia apuntat ni ens havia reservat res (se n'havia descuidat), pero enseguida ens va apuntar i ens va donar una habitacio en uns bungalows a la platja. Els bungalows eren una canya, no eren luxosos, pero estaven LITERALMENT a la platja de sorra blanca, des de l'habitacio veiem i sentiem les onades, i només sortir, feiem 10 passes i ja teniem els peus en remull. Una passada. A la platja, feies unes braçades (que bé recuperar la Ç!) i ja tenies coralls preciosos a vista de snorkel.

La veritat és que aquesta illa té molt bon rotllo, hi ha una colònia d'espanyols expatriats força important, gent que ho ha deixat tot per a dedicar-se a ser instructor de submarinisme en un lloc increible (com per exemple el Zigor, el Carlos o l'Ana). Gent que viu amb clima tropical i aigua a 30º tot l'any, això sí, amb dedicació qüasi exclusiva al buceig. Els locals també son mooolt amables i simpatics en general i sempre tenen un somriure, que és d'agraïr amb el poc que cobren... a veure si aprenem!. 


El primer dia d'immersions em van posar amb una parella de catalans molt simpàtics (de Vodafone! si és que les telecos no em deixen), en Jose i la Montse, que tot i que no jugaven massa bé al billar i eren del Madrit (Jose no te cabrees ya te daré la revancha jajaja!) em van fer un favor immens ja que ells sí que portaven càmera submarina (no l'havien perdut com jo) i em van poder passar algunes fotos de les nostres immersions. Merciii!! (i bon viatge per la India i Nepal). També vaig trobar-me a una noia de Mataró que havia estudiat amb mi i s'estava treient el Ope Water... tela, si és que el món és un mocador.


Les immersions una canya, corall a tope (sobretot a Chumporn i White Rock) i molts molts peixos. No vam veure cap tauró ni cap tauró balena (algun cop s'hi han vist per aquí), però bé, ja els havia vist abans a altres llocs o sigui que cap problema. El que sí que vam veure va ser una tortuga, morenes, Giant Groupers (Meros de més de 120Kg) i molts peixos de corall (Titan Trigger fish, Anemone Fish, Butterfly fish, Angel fish, Tonyines, Barracudes, Bat Fish, Scorpion Fish, Gambes, centenars de nudibranquis, etc...). A més dels noms en anglès també he après tots els símbols dels peixos sota l'aigua.



La Cris com que no va poder bucejar pel tema asma, es va dedicar a pendre el solet, fer snorkel (podia venir gratis al vaixell) i fer-se algun massatget a l'oli. Puro stress.


Un últim comentari sobre Thailandia en general... és impressionant la qüantitat de transvestits que hi ha i l'integrats que estan a la societat, que no em sembla malament. Quant dic molts és MOLTS, fins hi tot tenen lavabos propis (per Ladyboys o Shemales). Només us diré que el xequeig del submarinisme previ a saltar té les sigles en anglès BWRAF (que vol dir BCD, Weight, Releases, Air & Final OK) i que normalment usa el nemotècnic "Bruce Willis Ruins All Films", aquí l'han canviat per "Bangkok Women Aren't Really Female" (de veritat!)... jajaja.

Però tot el bo s'acaba. Al tercer dia i després de 7 immersions (4 d'elles en un dia i una nocturna) vol de tornada cap a Koh Samui, de Koh Samui a Bangkok, de Bangkok a Dusseldorf i de Dusseldorf a Barna... buff buff... la tornada es va fer molt pesada tot i parar una nit a Bangkok altre cop per descansar, donar un tomet i fer 4 compres. Fins hi tot vam tenir una aterrada forçosa a Berlin perquè a un passatger li va donar un xungo... El pitjor les 9 hores d'espera a l'aeroport de Dusseldorf, però per sort vam coneixer a unes catalanes molt simpàtiques que venien de viatjar per Thailandia i vam poder fer petar la xerrada.


Però bé, ja estic a casa i comença la temporada de bolets.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada