dijous, 4 d’agost del 2011

In Hanoi

Ja hem passat per Hanoi i hem viscut la seva bojeria. Hanoi es una ciutat autentica, impressionant, tal com veus a les pelis del Vietnam, pero molt mes... aixo si... no m'hi quedaria a viure per res del mon.

Hanoi es una ciutat de sensacions : soroll, pudors i olors, colors, xafogor i pluja s'ajunten per a conferir-li  una autenticitat especial. No es una ciutat monumental ni molt menys (2 o 3 pagodes, el mausoleu de Ho Chi Minh i la torre de la vella ciutadela, la que surt al Call of Duty), pero mola molt.
  
El primer que xoca es el soroll i l'autentic caos circulatori on milers (milions?) de motocicletes i altres vehicles (taxis, camions, bicis i algun cotxe) no paren de pitar constantment sense fer cap cas a qualsevol norma de circulacio. Hem vist cruilles impossibles, motos en contradireccio per l'autopista, un avansament triple d'autocars mentre una moto avansava alhora per l'arcen i un cotxe venia de cara en una carretereta de 2 carrils, motos amb 4 persones o carregant coses enormes, un cotxe avansant per la vorera com a les pelis yanquis... i mil animalades (per nosaltres). Aixo si, no se com s'ho fan pero no xoquen ni s'enfaden, nomes es piten constantment (cons tant ment) per a avisar de la seva posicio. Jo he estat a Sicilia, Napols, Grecia i a El Cairo... pero com aixo no havia vist res.

L'altra cosa que et xoca es l'olor (o olors, o pudors) fins que veus com viuen i ho entens. Viuen 100% al carrer, plogui o faci sol: pots veure els que estan cuinant o sopant mentre al costat estan matant pollastres, o hi ha una perruqueria improvitzada, mes enlla algu rentant els plats, despres algu bullint coses que millor no preguntar (el seu plat preferit es la sopa de noodles o "Pho"), algu que esta triturant carn, o peix, o algu que li esta treient els polls a un altre.

Aixo si, es una ciutat supersegura. En cap moment hem tingut sensacio de por o de risc, ni en barris mes... "apartats" on ens miraven amb cara rara, segurament perque feia temps que no veien occidentals pululant per alli. L'unic temilla ha estat a l'estacio de tren cap a Sapa on hi ha gent que es fa passar per revisor per a segrestar-te el bitllet... pero anavem avisats, o sigui que es van tenir que fotre.

El Hostel (Gecko) collonut. Supercentric i mooolt amables i simpatics (nomes ens ha costat 5 Euros la nit per cap incloent cafes i internet), i a sobre ens han deixat una habitacio l'ultim dia depres del viatge a Halong Bay (proper post del blog) per a dutxar-nos i canviar-nos... gratis!!

Avui estic a Sapa, a les muntanyes del noroest, i a l'hotel tenen internet pero tampoc tenen lector de memories SD, o sigui que les fotos per un altre dia... sorry!

Salut a tots
Cris i Xavi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada